Kolmatta kertaa viikon viiden päivän sisällä. I have no life.
Mutta joka tapauksessa nyt on luvassa lukio aiheinen postaus koska why not! Olin itse ihan hukassa lukion alettua, opastuksesta huolimatta. Vasta vähän ajan päästä pääsin joten kuten rytmiin ja kun koeviikkojakin oli kaksi takana, alkoi kaikki sujua jotenkin.
Siksi tahdonkin auttaa teitä tulevia lukiolaisia, jotta te ette olisi yhtä hukassa kuin minä! ;D Jos siis yhteishaussa tuli haettua lukioon, ota tästä matkaan muutama hyödyllinen vinkki.
Ensinäkin, ei se lukio loppujen lopuksi eroa yläasteesta niin paljoa. Jos on saanut hyviä (8-10 tasoa) numeroita, ei ole hätää, kunhan varautuu siihen, että 9 saattaa vaihtua 7. Jos tahtoo pysyä kiitettävissä, täytyy nähdä enemmän vaivaa kuin yläasteella, mutta jos pieni putoaminen ei haittaa, ei tarvitse nähdä niin paljoa vaivaa. Lukion tasokin vaikuttaa siihen, kuinka helposti saa hyvän numeron.
Koska me olemme tietotekniikka sukupolvea, pitää lukioon hankkia läppäri. Luvassa on nimittäin sähköisiä kokeita sekä muitakin juttuja. Jos siis tekniikka ei kuulu vahvuuksiisi, kannattaa opetella sen käyttöä!
Suuri kysymys on ehdottomasti se, ottaako sähköisiä vai paperisia kirjoja. Se onkin makukysymys. Paperisten kirjojen plussa on se, että ne on helppo myydä eteenpäin käytön jälkeen, mutta ei ole kiva kantaa isoa kirjakasaa repussa, kun sen tilalla voisi olla vain läppäri. Äidinkielen Särmä-kirja (joka on taatusti paksumpi kuin raamattu) kannattaa ottaa sähköisenä, sillä jos sitä pitää kantaa repussa kaiken muun lisäksi, menee ikä ja terveys.
Ja mikä parasta: luokan älykääpiöistä pääsee eroon lukioon mennessä. Jos siis rauhaa kaipaa, sitä on luvassa! x)
Siinä oli minun vinkkejäni tuleville lukiolaisille. Uskokaa pois, näillä pääsee jo pitkälle! (Tai ainakin ylppäreihin asti)
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti