Haluatko tehdä itse toffeeta? Minä ainakin haluan, sillä toffee on todella hyvää eikä sen teko ole kovin vaikeaa. Löysin kivan ohjeen täältä ja nyt jaan sen teidän kanssanne.
Joten ei kun kokkaamaan!! :D
Toffeeseen tarvitset:
- 2 dl kuohukermaa
- 1,5 dl sokeria
- 0,5 dl tummaa siirappia
- 25 grammaa voita
Ohje:
1. Laita ainekset paksupohjaiseen kattilaan ja sekoita. Anna seoksen kiehua voimakkaasti poreillen noin 20 minuuttia. Muista sekoittaa välillä ettei seos pala pohjaan!
2. Toffeen alkaessa saostua tipauta sitä kylmään veteen noin 0,5 teelusikallista. Anna sen jäähtyä hetki. Jos veteen laitettu seos alkaa jähmettyä vedessä niin, että voit muotoilla siitä pallon, on toffee valmista.
3. Kaada seos (17x17 cm) vuokaan, jossa on leivinpaperi. Anna sen kovettua.
4. Kun seos on kovettunut, leikkaa se paloiksi. Toffee leikkautuu parhaiten kun se on jäähtynyt kokonaan.
Jos haluat tehdä lakritsatoffeeta:
Lisäö keitettyyn seokseen 75 grammaa pienen pieniksi kuutioiksi leikattua lakritsaa.
Vinkkejä!!
- Tarkkaile toffeen valmistusta! Keittoaika vaihtelee riippuen esim. kiehumisen voimakkuudesta.
- Mikäli toffee tarttuu leikatessa veitseen, kasta sitä välillä kuumaan veteen.
- Toffee säilyy 1-2 viikkoa
Hyviä herkkuhetkiä! ;D
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti